Mainos

Birdlife: Linnunmunajuttu voi muuttaa luonnonsuojelurikosten tutkintaa

Pohjanmaan käräjäoikeus antaa iltapäivällä päätöksen linnunmunajutussa. Tapauksella on suuri merkitys luonnonsuojelurikosten tutkimisen kannalta, sanoo BirdLife Suomen suojelu- ja tutkimusjohtaja Teemu Lehtiniemi.

– Suomessa resurssit luonnonsuojelurikosten tutkimiseen ovat suhteellisen pienet verrattuna moneen muuhun maahan, mutta totta kai se tää tapaus lisää tämmöstä että kun kuullaan jotain tämmöseen viittaavaa niin se tutkimiskynnys varmasti on tällä hetkellä myt pienempi kuin mitä se oli tätä ennen, Lehtiniemi kertoo MTV uutisille.

Pohjanmaalla asuvan kolmikymppisen yksityisyrittäjän epätavallisen laaja keräilykokoelma paljastui tullin tutkimuksissa syksyllä 2011.

Tulli löysi miehen hallusta löytyi 8 000 linnunmunaa ja lähes 300 kuollutta lintua. Mies oli kerännyt munia pikkupojasta asti Pohjanmaalta Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Islannista sekä saanut munia myös vaihtojen kautta. Suurin osa linnunmunista on rauhoitettujen lajien munia. Kokoelman ns. helmi on noin 400 vuotta sitten sukupuuttoon kuolleen elefanttilinnun muna Madagaskarilta.

Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosina 1999-2011.

Närpiöläistä maatalousyrittäjää syytetään yhteensä 19 luonnonsuojelurikoksesta ja luonnonsuojelurikkomuksesta.

Mies on tunnustanut osan rikoksista. Puolustuksen mukaan osa syytteistä on vanhentuneita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.