Mainos

Biotulella tunnelmaa kotiin

Tulisijalla on kautta aikojen ollut merkittävä vaikutus tunnelmallisuuden, lämmön ja turvallisuuden luojana. Perinteisen takan sijaan tulen lämmöstä ja rauhoittavasta vaikutuksesta voi nauttia nyt myös näyttävän biotakan tai romanttisen pöytätulen äärellä.

Tulisija on ollut merkittävä kodin hengenluoja jo vuosisatoja. Tulella on keitetty vettä, valmistettu ruokaa ja sen ääressä on lämmitelty ja vietetty romanttisia sekä rentouttavia hetkiä ystävien ja rakkaiden kanssa. Tulisija on tänäkin päivänä tärkeä kodin elementti sen käytännöllisyyden, mutta nyt myös entistä enemmän sisustuksen kannalta. Viime aikoina perinteisten kiinteiden tulisijojen rinnalle on suunniteltu näyttäviä bio- ja pöytätulia.

Monenlaisia biotulia

Biotakka on hormiton sisustustakka, joka sopii lähes tilaan kuin tilaan. Biotulilla saa luotua tunnelmaa aivan kuten perinteisillä tulisijoilla, ja niiden tuottamasta lämmöstä jää huomattavasti enemmän huoneistoon kuin perinteisistä takoista. Tulisijat toimivat mukavana lisänä normaalille lämmitykselle. Biotakat ja erilaiset pöytätulet ovat myös muulta toiminnaltaan verrattavissa perinteisiin tulisijoihin, sillä niissä palaa täysin aito tuli. Biotulisijojen suunnittelussa on huomioitu ennen kaikkea turvallisuus, esteettisyys ja käytännöllisyys.

Takan hankinnassa ostoratkaisuun vaikuttavat muun muassa takan koko, muoto, liikuteltavuus ja väri. Kaikki biotulet valmistetaan korkealaatuisista materiaaleista: aidosta luonnonpuusta tai erilaisista kivimateriaaleista. Valmiit tulisijat koristellaan metallilla, lasilla ja keraamisilla elementeillä, jotka antavat kauniit raamit elävälle tulelle.

Kauneimmin tulen liekki näkyy erilaisissa pöytätulissa, joiden lasin läpi tulta on mahdollista ihailla joka suunnasta. Liekki on aivan omanlaisensa verrattuna esimerkiksi kynttilän tai tavallisen tulisijan liekkeihin. Lämpimän oranssin pöytätulen ääressä on mukava istua iltaa tai vaikkapa syödä romanttinen illallinen rakkaimpansa seurassa.

Heti valmis tulisija

Biotakat ovat helppoja asentaa ja niitä on mahdollista siirrellä, kuten mitä tahansa huonekalua, esimerkiksi kodin järjestystä vaihdettaessa. Myös muuton kannalta biotakka on edukseen, sillä sen ottaa kätevästi mukaan ja se on heti käyttövalmis uudessa kodissa.

Biotakat toimivat Fanola-biopolttoaineella, joka on sokerista valmistettua bioetanolia. Palamisreaktio tapahtuu niin puhtaasti ja hienosti, että taloissa, joissa on biotakka, ei tarvita lainkaan savupiippua. Biotakan luvataan olevan myös terveydelle hyödyllinen. Toisin kuin normaalissa takassa biotakassa palamisen seurauksena syntyy höyryä, joka nostattaa huoneen ilmankosteutta. Etenkin talvisaikaan huoneilma on yleensä kuiva, jolloin kosteus on hyvinkin tervetullutta.

Mukavuuden maksimoimiseksi biotulien sisään voidaan asettaa erillinen aromaterapia-astia ja astian pohjalle hieman vettä sekä halutunlaista hyväntuoksuista aromaattista öljyä. Biotakan ääressä voi siis samanaikaisesti nauttia sekä lämpimästä tulesta että rentouttavasta aromaterapiahetkestä, yksin tai ystävien kanssa.

Lisätietoja biotulista: www.biotulet.com

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Jadefia

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.