Mainos

Bin Ladenin poika: Isä, löydä toinen tapa

Poika pyrkii eroon isänsä Osaman maineesta ja aloittaa rauhanliikettä.

Maailman etsityimmän miehen poika Omar bin Laden antoi eilen haastattelun CNN:lle. Hän kertoo suostuneensa haastatteluun, koska hän haluaa lopettaa isänsä Osama bin Ladenin innoittamat väkivaltaisuudet - väkivaltaisuudet, jotka ovat tappaneet viattomia siviilejä iskuissa ympäri maailmaan, mukaan lukien syyskuun 11, 2001.

- Haluan sanoa isälleni, yritä etsiä jokin muu tapa löytääksesi päämääräsi. Pommit ja aseet, ne eivät ole hyväksi kenellekään, Omar sanoo. Hänen mukaansa myös useat muut muslimit toivovat Osama bin Ladenin lopettavan väkivaltaisuudet.

Omar ei ole omien sanojensa mukaan puhunut isälleen vuoden 2000 jälkeen, jolloin Omar lähti pois al Qaidan harjoitusleiriltä isänsä siunauksella. Omar oli 14-vuotias kun hän aloitti harjoittelun al Qaidan leireillä.

Hän ei tiedä missä Osama piileskelee. Omar ei myöskään usko, että Osamaa saadaan ikinä kiinni, koska paikalliset tukevat häntä. Omar ei pidä isäänsä terroristina. Kun hänen isänsä taisteli venäläisiä vastaan, Washington piti häntä sankarina.

- Ennen he kutsuivat sitä sodaksi, nyt he kutsuvat sitä terrorismiksi.

Omarin mukaan hänen isänsä uskoo, että hänen tehtävänsä on suojella muslimeita hyökkäyksiltä. Hän toteaa myös, että Osamaa lähellä olevien uskonnollisten pappien tehtävä on saada hänet muuttamaan taktiikkansa, ei Omarin. Ja vaikka Osama lopettaisikin, al Qaida ei.

- Isälläni ei ole enää valtaa saada al Qaidaa lopettamaan.

Omar aloittelee vaimonsa kanssa rauhanliikettä. He järjestävät rauhan nimessä käytävää usean kuukauden kestävää hevoskilpailua läpi Pohjois-Afrikan. Bin Ladenin nimi ei kuitenkaan suoranaisesti houkuttele sijoittajia.

(MTV3-CNN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.