Mainos

Bin Ladenin naapurit eivät havainneet mitään outoa

Pakistanilaisen Abbottabadin kaupungin asukkaat ja Osama bin Ladenin naapurit ovat yhä epäuskoisia puhuessaan kuuluisasta, surmatusta naapuristaan.

Heidän mielestään on aivan käsittämätöntä, että sotilasakatemian hallitsemalla alueella, joka on lähellä arkkivihollisena pidetyn Intian rajaa, on piilotellut Yhdysvaltojen jahtaama, maailman kuuluisin terroristi. Pakistanin viranomaiset olisivat kyllä havainneet hänet.

- Talo on armeijan alueella. Minkälaiset standardit Pakistanin armeijalla on? Eivät he ole hölmöjä, sanoo lääkäri Attiq ur-Rehman Washington Post -lehden verkkosivulla.

Hän sanoo päätelleensä naapurien kanssa, että bin Laden ei todellisuudessa asunut talossa, vaan koko operaatio oli Yhdysvaltojen lavastama draama.

Korkeiden muurien takana asustaneista ihmisistä ei ollut paljoa tietoa. Talossa näytti asuvan kaksi viiksekästä miestä, joiden arveltiin olevan veljeksiä ja rikkaita. Jotkut kertovat, että iltapäivisin talosta tuli lapsia ulos leikkimään, toisten mukaan veljesten lisäksi ei muita ihmisiä näkynyt.

Talo ei ole mikään palatsi, vaikka suuri onkin. Seinien valkoinen maali hilseilee, ikkunoissa on kalterit. Piha oli hiekkamaata ja ympäröivä muuri maalaamatonta betonia ja karkeita tiiliä.

Piha oli kuin tarkoitettu karjanpitoon, ja jotkut sanovat kuulleensa muurien takaa lehmien ammuntaa.

Talossa on neljä vesimittaria ja kaksi sähkömittaria ja katolla on sininen vesisäiliö.

Yksi naapureista myöntää, että Abbottabad voisi ollakin viisaasti valittu pakopaikka. Alueella ei ole uskonnollista radikalismia, eikä armeija ei osaisi epäillä, että bin Laden piileskelisi sen silmien alla.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.