Mainos

Bin Ladenilla ydin- ja kemiallisia aseita?

Terrorismista epäillyllä Osama bin Ladenilla on sanojensa mukaan hallussaan kemiallisia aseita sekä ydinaseita ja hän on valmis käyttämään niitä Yhdysvaltoja vastaan, kertoi pakistanilainen Dawn-sanomalehti tänään.

Lehden haastattelussa bin Laden sanoi, että Afganistanissa on käynnissä "suuri islamilaisen historian sota". Samalla hän varoitti, että kaikki amerikkalaiset ovat muslimien iskuja kohteita.

-Haluan tehdä selväksi, että jos Yhdysvallat käyttää ydinaseita tai kemiallisia aseita meitä vastaan, me vastaamme samalla tavalla, hän sanoi.

-Meillä on näitä aseita pelotteena. Hän ei kuitenkaan suostunut vastaamaan kysymykseen siitä, missä näitä ei-tavanomaisia aseita säilytetään tai kertomaan yksityiskohtia asearsenaalinsa sisällöstä. Yhdysvaltain Valkoinen talo ei halunnut suoraan kommentoida bin Ladenin tuoreimpia lausuntoja, mutta amerikkalaisviranomaiset ottavat kyseisenlaiset uhkailut "tosissaan".

Britannian ulkoministeriön edustaja sanoi, ettei ministeriö usko väitteiden pitävän paikkaansa. Hän kuitenkin lisäsi, että ne on otettava tosissaan. Dawn-sanomalehti haastatteli bin Ladenia Kabulin lähistöllä Afganistanissa. Dawn on Pakistanin vanhin englanninkielinen sanomalehti ja sitä pidetään maineeltaan arvostettavana. Kyseessä on ensimmäinen bin Ladenin antama haastattelu sitten syyskuun 11. päivän iskujen New Yorkissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.