Mainos

Bin Ladenia etsitään Pakistanista

Yhdysvallat varoitti tänään mitään maata antamasta suojapaikkaa Osama bin Ladenille. Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Paul Wolfowitz sanoi, että bin Ladenille tieten tahtoen suojapaikan antava maa "olisi järjiltään".

-Uskoakseni ne ovat havainneet, mitä tapahtui Talebanille. Se oli hyvä opetus ihmisille, etteivät tekisi niin, Wolfowitz sanoi.

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld sanoi Brysselissä, että amerikkalaiset ovat jatkuvasti supistaneet aluetta, jolla bin Laden saattaa oleskella Afganistanissa.

Operaatio bin Ladenia ja tämän terroristiverkostoa vastaan saattaa kuitenkin jatkua vielä pitkään, Rumsfeld huomautti. Rumsfeldiltä kysyttiin lehdistötilaisuudessa Brysselissä myös, olisiko YK:n turvallisuusneuvostossa hyväksyttävä uusi päätöslauselma, jos Yhdysvallat ryhtyy terrorismin vastaisiin iskuihin Afganistanin ulkopuolella.

-Mitään uusia valtuutuksia ei tarvita, Rumsfeld vakuutti. -Kaikilla mailla on oikeus itsepuolustukseen. Rumsfeldin mukaan Jemenissä ja Sudanissa on al-Qaeda-terroristiverkoston aktivisteja. Somaliassa taas on oleskellut aiemmin al-Qaeda-aktivisteja.

Afgaanijoukot ovat tutkineet lähes kaikki Tora Bora -vuoristoalueen luolat, mutta Osama bin Ladenia ei ole löytynyt.

Yhdysvaltain puolustusministeriö arvelee jopa parintuhannen Al-Qaida järjestön taistelijan päässeen pakoon Pakistanin puolelle.

Taistelut keskittyvät nyt Kandaharin lähivuorille. Talebanien uskonnollisen johtajan mullah Omarin uskotaan piileskelevän alueella.

Yhdysvaltain erikoisjoukkoja on nyt myös Pakistanissa, missä heidän on määrä auttaa pakistanilaisia pidätettyjen al-Qaida-järjestön jäsenten kuulusteluissa. Perimmäisenä tavoitteena on edelleen terroristijohtaja Osama bin Ladenin pidätys.

Yhdysvaltain presidentti George Bush myönsi aiemmin, että amerikkalaiset ovat eksyneet Osama bin Ladenin jäljiltä. Hän tosin pitää tilannetta väliaikaisena ja sanoo, että terroristijohtajan nappaaminen on vain ajan kysymys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.