Mainos

Bin Laden -videosta uusia tietoja

ABC- ja CNN-televisioyhtiöiden mukaan Osama bin Ladenista kuvattu amatöörivideo sisältää viittauksia useampaan New Yorkin terrori-iskuun osallistuneeseen lentokonekaappariin.

WTC29

Osama bin Ladenista kuvattua amatöörivideota tarkastelleet riippumattomat tahot ovat löytäneet siitä uusia paljastuksia syyskuun 11. päivän terrorihyökkäyksistä New Yorkiin.

ABC- ja CNN-televisioyhtiöt kertoivat varhain aamulla, että heidän palkkaamansa kääntäjät olivat löytäneet bin Ladenin puheista viittauksia useampiin syyskuun 11. päivän iskuissa mukana olleisiin miehiin kuin mitä Yhdysvaltain hallituksen aikaisemmin julkistamassa käännöksessä annettiin ymmärtää.

Hallituksen julkaisemassa käännöksessä saudimiljonääri mainitsi vain hyökkäysten johtajaksi arvellun Mohamed Attan. CNN sanoi, että sen palkkaama kääntäjä oli löytänyt viitteitä yhdeksään kaappariin. Molemmat tv-yhtiöt sanoivat bin Ladenin maininneen nimeltä al Hazmin veljekset.

-Nämä nuoret miehet, hyväksyköön Jumala heidän toimintansa, Nawal al Hazmi, Salem al Hazmi, sanotaan ABC:n käännöksessä Osama bin Ladenin lausumaksi.

Puolustusministeriö Pentagon ei kommentoinut käännöseroja. Hän viittasi kuitenkin alkuperäisen ääninauhan heikkoon tekniseen tasoon.

Pentagon julkisti videon viime viikolla. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan se osoittaa Osama bin Ladenin syylliseksi syyskuun iskuihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.