Mainos

Bin Laden uhkaa nyt haittaohjelmien muodossa

Krakkerit vaanivat netin käyttäjiä Osama bin Ladenia koskevien uutisten varjolla. Tietoturvayhtiö Zscalerin blogisivuilla kerrotaan, että jo muutamassa tunnissa bin Ladenin kuoleman ilmoituksesta verkkoon ilmestyi uutisella houkuttelevia haitallisia sivustoja.

Eräällä espanjankielisellä sivustolla kerrottiin Yhdysvaltojen operaatiosta ja esiteltiin tapetun terroristijohtajan kuvaa. Kyseessä oli kuitenkin ilmeisesti kuvankäsittelyohjelmalla väärennetty kuva. Samalla sivulla oli Flash Player -ikkuna, jossa oli viesti VLC-liitännäisen päivittämiseksi, jotta sisältöä voisi katsoa.

Kun käyttäjä klikkasi kyseistä linkkiä, latautui koneelle XvidSetup.exe-tiedosto. Todellisuudessa kyse oli kuitenkin yleisesti liikkeellä olevasta hotbar-haittaohjelmasta.

Blogissa todetaan, että maailmanlaajuisista merkittävistä uutisista ei tule koskaan pulaa. Netissä surffaavien kannattaakin olla varuillaan aina kun sivustoilta tarjotaan linkkejä uutistapahtumista kertoviin videoihin ja valokuviin. Turvallisinta on lukea uutiset luotettavilta uutissivustoilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.