Mainos

Bin Laden jätti uusia viestejä?

Arabilehden mukaan Osama bin Laden on jättänyt uuden viestin ääninauhalla. Myös islamistinen nettisivu on esitellyt bin Ladenin tekemäksi ilmoitettu ääninauhaa.

Al-Hayat-lehden mukaan bin Laden vakuuttaa jatkavansa taistelua Yhdysvaltoja vastaan. Hän varoittaa arabimaita, mm. Egyptiä ja Syyriaa, siitä, että ne ovat Yhdysvaltain sotatoimien seuraavia kohteita.

Bin Ladenin väitetään nauhalla sanovan Yhdysvaltain presidentti George Bushia tämän vuosisadan faaraoksi. Nauhan todenperäisyydestä ei ole vielä varmuutta.

Bin Ladenilta viesti myös Internetin kautta

Islamistinen nettisivu on esittellyt Osama bin Ladenin tekemäksi ilmoitettua ääninauhaa, jossa kehotetaan muslimeja taisteluun vihollista, Yhdysvaltoja, vastaan.

-Ylin velvollisuus on taistella vihollista vastaan, joka sabotoi maailmaa. Pyhä sota on tänään välttämätön muslimeille, teidän on taisteltava totuuden kirkastamiseksi, nauhalla sanotaan.

-Ainoa tapa antaa ratkaiseva isku kiistassa vihollisen kanssa on tappaminen ja taistelu, nauhalla julistetaan.

Nauha oli www.arabforum.net -sivulla esitettyjen tietojen mukaan tehty muslimien viimeviikkoisen Eid Al-Adha -juhlan aikaan. Kolmipäiväinen juhla päättyi torstaina. Mikäli nauha todetaan aidoksi, se on tuorein todiste siitä, että bin Laden selvisi hengissä Yhdysvaltain ja sen liittolaisten pommi-iskuista Afganistanissa 2001.

Viime viikolla qatarilainen al-Jazeera-televisio esitti ääninauhan, jolla al-Qaida-terroristiverkkoa johtava bin Laden kehotti muslimeja itsemurhaiskuihin. Iskuilla pyritään estämään Yhdysvaltojen suunnittelema hyökkäys Irakia vastaan.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.