Mainos

Bin Laden ei Saudi-Arabian iskujen takana

Yhdysvaltain 11. syyskuuta tapahtuneiden terrori-iskujen pääepäilty Osama bin Laden ei ole Saudi-Arabian useita ulkomaalaisia surmanneiden pommitusten takana, kertovat turvallisuuslähteet tänään.

-Meillä ei ole mitään todisteita häntä vastaan. Ei mitään, apulaissisäministeri prinssi Ahmad bin Abdul Aziz vastasi, kun häneltä kysyttiin, onko bin Ladenin al-Quaida -ryhmä iskujen takana.
Saudi-Arabiassa on viimeisen vuoden aikana tehty sarja pommituksia, joiden uskotaan liittyvän alkoholin salakuljetukseen. Iskuissa on kuollut ja haavoittunut useita länsimaalaisia. Itäisen Khobarin kaupungissa tämän kuun 6. päivänä tehtyyn pommi-iskun motiiveja ei kuitenkaan ole vielä löydetty. Iskussa kuoli kaksi ihmistä, josta toinen oli amerikkalainen, ja haavoittui neljä.
Saudi-Arabian sisäministeri prinssi Nayef bin Abdul Aziz sanoi pommi-iskun jälkeen, että viranomaiset eivät voi vahvistaa eivätkä kumota oliko isku yhteydessä Yhdysvaltain terroritekoihin. Reilut kymmenen länsimaalaista odottavat vankilassa oikeudenkäyntiä epäiltyinä iskuista sekä alkoholin salakuljetuksesta.
Prinssi Ahmadin mukaan bin Laden, joka on syntyjään saudiarabialainen, ei ole huolena kuningaskunnalle. Bin Ladenilta vietiin synnyinmaansa kansalaisuus vuonna 1994.

-Hän ei ole enää Saudi-Arabian kansalainen, emmekä me ole enää huolissamme häneltä, prinssi Ahmad sanoi.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.