Mainos

Bill Clintonin neuvonantaja suomii Obamaa

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokas Barack Obama on tehnyt viime aikoina pahoja taktisia virheitä, lataa USA:n viimeisimmän demokraattipresidentin, Bill Clintonin, neuvonantajana työskennellyt Dick Morris. Obama on keskittänyt liikaa aikaa ja tarmoa republikaanien varapresidenttiehdokkaan Sarah Palinin lyömiseen ja vastaehdokkaansa John McCainin maalaamiseen epäsuositun George W.Bushin politiikan jatkajana. Obama on menettänyt viime viikkoina johtoasemansa mielipidetiedusteluissa.

Morrisin mukaan McCain onnistui republikaanien puoluekokouksessa irrottamaan itsensä Bushin politiikasta ja esittelemään itsensä Obaman tapaan muutosta ajavana ehdokkaana. Tämä nollasi Obaman yritykset ja mainokset maalata McCainin presidenttiys pelkäksi Bushin politiikan jatkumoksi. Paliniä vastaan hyökkääminenkin on Morrisin mielestä turhaa, koska äänestäjät eivät vaivaudu uurnille valitsemaan varapresidenttiä.

Obaman pitäisikin keskittyä tiukemmin McCainiin ja hänen äänestyskäyttäytymiseensä senaatissa. Obamalla on myös töitä äänestäjien enemmistön vakuuttamisessa omien ehdotustensa erinomaisuudesta, kuten kalliista ja todennäköisesti veronkorotuksia vaativista terveydenhuollon uudistuksista. Loppujen lopuksi vaalit ratkaiseekin Morrisin mukaan se miten talous ja maailman tilanne kehittyvät. Jos molemmilla rintamilla on tasaista, äänestäjien enemmistö uskaltanee ottaa riskin ja valita kokemattoman Obamaan. Epävarmassa tilanteessa kokeneella McCainillä on etu puolellaan.

Morrisin ja Eileen McGannin kolumnin Obamasta julkaisi realclearpolitics.com -sivusto. Morris on toiminut paitsi Clintonin, myös republikaanisenaattori Trent Lottin neuvonantajana.

McCainin joukot vaativat Obamalta anteeksipyyntöä

Obama on koventanut kielenkäyttöä kampanjatilaisuuksissa ja lausui eilen toistaiseksi murskaavimman julkisen kommentin McCainista ja Palinista. Obaman mielestä republikaanien parivaljakon tavoitteet ovat kuin "laittaisi huulipunaa porsaalle". McCainin kampanja tulkitsi sanonnan viittaavan itseään lätkä-äidiksi (hockey mom) kuvailleeseen Paliniin, joka mainitsi huulipunan puoluekokouspuheensa lomassa kertomassaan vitsissä: Mitä eroa on terrierillä ja lätkä-äidillä? - Huulipuna.

McCainin kampanja kuvailikin Obaman sanavalintaa hyökkääväksi sekä mauttomaksi ja vaati Obamaa pyytämään Palinilta anteeksi. Obaman joukot kuvailivat vastapuolen reaktiota surkeaksi yritykseksi sotkea sukupuolikysymys vaalikampanjaan.

Taistelu on siis tiukkaa, mutta huomenna hellittää hetkeksi, kun McCain ja Obama jättävät kampanjoinnin päivän ajaksi ja osallistuvat syyskuun 11. päivän terrori-iskun muistotilaisuuteen.

Lue myös: |

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.