Bill Clinton välttää sähköpostin käyttämistä

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton vieraili tällä viikolla Kalifornian Piilaaksossa kertomassa mittavasta teknologiaan liittyvästä investointihankkeesta, jonka avulla pyritään kuromaan umpeen köyhien ja vauraiden alueiden välistä "digitaalista kuilua".

Clinton, Bill

East Palo Altossa sijaitsevassa teknologiakeskuksessa vieraillessaan Clinton rohkaisi myös nuoria Internetin-käyttäjiä, jolloin yhdeksänvuotias poika tiedusteli presidentin omaa suhdetta sähköpostin ja Internetin käyttöön.

-Henkilökohtaiset syyt estävät minua käyttämästä sähköpostia ja Internetiä, tunnusti Clinton nuorelle kysyjälle. -Valtion asioita hoidettaessa on pakko olla varovainen sähköpostin käytössä, muuten kaikki salainen tieto päätyy lehtien palstoille, selvensi presidentti vastaustaan. Hän myönsi kuitenkin ostaneensa joitakin joululahjoja Internetin kautta.

Hankkeessa mukana olevat kymmenkunta suurta teknologiayritystä sijoittavat yli 600 miljoonaa markkaa eri projekteihin, joilla autetaan köyhiä asuinyhteisöjä pääsemään ajan tasalle teknologiaosaamisessaan ja edistämään siten taloudellista kilpailukykyään. Yksi keinoista on asentaa 300 000 köyhään talouteen Internet-yhteys, jonka kuukausimaksu on vain yksi dollari eli noin kuusi markkaa.

Oikeusviranomaiset selvittelevät parhaillaan väitettä, jonka mukaan Valkoinen talo on kieltäytynyt luovuttamasta tuhansia sähköpostiviestejä tutkijoiden käyttöön. Tutkimusten kohteena ovat mm. vaalirahoitukseen liittyvät mahdolliset epäselvyydet. Valkoisesta talosta kerrotaan, että tietokoneistetun tallennusjärjestelmän häiriön vuoksi osa sähköposteista on kokonaan kadonnut.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat