Mainos

"Bileet jatkuu aamuun asti"

Kauan odotettu jääkiekon maailmanmestaruus sai suomalaiset suorastaan karnevaalitunnelmiin ympäri maan. Helsingissä juhlinta keskittyi Kauppatorille, rautatieaseman läheisyyteen ja Mannerheimintielle, jolla Helsingin poliisin mukaan autoja on riittänyt ruuhkaksi asti.

- Siellä täällä ympäri kaupunkia on myös ammuttu ilotulitusraketteja, kertoo päivystävä komisario Kirsi Kanth Helsingin poliisista.

Housuja ja paitoja heiteltiin pois päältä, kun mestaruudesta huumaantuneet pulahtelivat Havis Amanda -patsaan helmoissa olevaan suihkulähteeseen Kauppatorin liepeillä. Manta sai myös päälleen Suomen jääkiekkomaajoukkueen paidan.

MTV3:n Uutisten haastattelemista juhlijoista jokainen oli sitä meiltä, että "bileet jatkuu aamuun saakka."

Myös Tampereella nähtiin öisiä uimaharjoituksia, kun jääkiekkofanit testasivat veden lämpötilaa Keskustorilla sijaitsevassa suihkulähteessä.

Oulussa väki pakkautui Torinrantaan.

- Ihmiset ovat hyvällä tuulella. Autojen torvet soivat, ihmiset roikkuvat puoliksi ulkona autojen ikkunoista ja heiluttelevat Suomen lippuja. Vilinää on kuten vilkkaana viikonloppuna, kertoo vanhempi konstaapeli Tommi Tikka Oulun poliisista.

Vaasassa torille kerääntyi parhaimmillaan pari-kolmetuhatta ihmistä. Pohjanmaan poliisista tunnelmaa kuvattiin "riehakkaaksi, mutta ei väkivaltaiseksi".

Jyväskylässä väkijoukot kokoontuivat sanomalehti Keskisuomalaisen verkkosivujen mukaan keskustan kävelykadulle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.