Mainos

Bildtin optiot eivät johda poliisitutkintaa

Ylisyyttäjä ei pitänyt Vostok Nafta -yhtiöltä saatuja optioita rangaistavana palkitsemisena tai lahjuksen ottamisena.

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt vapautui tänään lahjusepäilyistä. Tukholman syyttäjälaitoksen lahjontayksikön päällikkö Christer van der Kwast ilmoitti, että Bildtin optio-omistukset eivät anna aihetta esitutkintaan. Päätös koski Bildtin sijoitusyhtiö Vostok Nafta -yhtiöltä saamia optioita.

Ylisyyttäjä van der Kwast totesi päätöksessään, että muodollisesti ottaen Vostok Nafta oli luovuttanut Bildtille merkittävän etuisuuden, jolla voisi ajatella olevan yhteyttä Vostok Naftan liiketoimien ja Bildtin ulkoministerin tehtävien välillä. Silti Bildtin saamaa etua ei voida katsoa rangaistavaksi palkitsemiseksi ja lahjuksen ottamiseksi, van der Kwast kiteytti.

- Mikään muu päätös ei olisi ollut mahdollinenkaan, Bildt kommentoi päätöstä tuoreeltaan. Viimeksi eilen Expressen-lehti oli vaatinut Bildtin eroa ja ihmetellyt miksi tämä ulkoministerinä vaikenee Itämeren kaasuputkihankkeesta, jossa Vostok Naftalla on intressejä venäläisten sijoitustensa kautta.

Bildt saattoi tänään kirjata toisenkin voiton. Mielipidetutkimuslaitos Demoskopin mukaan kaikista politiikoista Ruotsin kansa luottaa eniten juuri Bildtiin. Luottamus Bildtiin oli suurempi kuin luottamus pääministeri Fredrik Reinfeldtiin ja muihin puoluejohtajiin.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.