Mainos

Bildt eroaa puoluejohtajan tehtävästä

Carl Bildt eroaa Ruotsin maltillisen kokoomuksen puoluejohtajan tehtävästä.

Bildt, Carl, Ruotsin lippu taustalla, katsoo oikealle.

Bildtin mukaan päätös syntyi pitkän harkinnan jälkeen kesän aikana. Bildt on ollut maltillisen kokoomuksen puheenjohtajana 13 vuotta.
Entinen pääministeri Carl Bildt ilmoitti tänään kokoomuksen vaalivalmistelukomitean puheenjohtajalle Carl Cederschiöldille, että hän ei aio enää asettua puoluejohtajaehdokkaaksi seuraavalle kaudelle. Kokoomus pitää puoluekokouksensa 2.-5. syyskuuta. Bildt on toiminut maltillisen kokoomuksen puheenjohtajana vuodesta 1986 lähtien.

Viime toukokuussa Bildt hyväksyi YK:n pääsihteerin Kofi Annanin pyynnön ryhtyä Kosovo-erityislähettilään virkaan. Siitä lähtien on spekuloitu siitä, onko Bildtin tulevaisuus sittenkään ruotsalaisessa sisäpolitiikassa. Bildt kertoo sähköisessä kirjeessään, että eropäätös ei ollut helppo, mutta pitkän harkinnan jälkeen hän tuli siihen tulokseen että "nyt on paras ajankohta" erolle. Bildtin mukaan kokoomuksen sisällä vallitsee nyt vahva poliittinen yhteishenki ja puolueessa on laaja ja pätevä ryhmä, josta uusi puoluejohto voidaan rekrytoida. Bildtin halua jatkaa kokoomuksen puoluejohtajana on epäilty jo jonkin aikaa. Kuitenkin vähän aikaa sitten puoluejohtajan Grisslehamnissa pitämän puheen perusteella tulkittiin Bildtin haluavan jatkaa puoluejohtajan tehtävissä.
(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.