Mainos

Bild: Venäjä harjoitteli syksyllä täysimittaista sotaa Euroopassa – myös Suomi ja Ruotsi kohteina

Venäjä harjoitteli syksyllä täysimittaista sotaa Natoa vastaan, kertoo saksalaislehti Bild. Lehti väittää, että myös Suomi ja Ruotsi joutuisivat tosipaikan tullen tulilinjalle. Lehden tiedot perustuvat kahteen länsimaiseen tiedustelulähteeseen.

Venäjä järjesti syyskuussa suuren Zapad-nimisen (suom. Länsi) sotaharjoituksen, jossa se virallisesti harjoitteli puolustautumista läntisellä sotilassektorilla. Tiedustelulähteiden mukaan todellisuudessa Venäjä harjoitteli täysimittaista sotaa Natoa vastaan. Mukana harjoituksessa oli myös Valko-Venäjä.

Bildin mukaan Venäjän kampanja perustuisi pitkälti Baltian maiden nopealle valtaamiselle sekä ”shokki-iskuihin” länsi-Euroopan Nato-maita vastaan, jolloin Baltian puolustaminen vaikeutuisi tai estyisi.  Venäjä pystyy halutessaan iskemään Kaliningradista ohjuksillaan pitkälle Itämeren alueelle ja sen ympäristöön.

Venäjä harjoitteli tiedustelulähteiden mukaan muun muassa tärkeiden lentokenttien ja satamien valtaamista tai tuhoamista. Ilmavoimien ja ohjusjoukkojen shokki-iskuilla Venäjä yrittäisi saada pommitettujen länsimaiden asukkaat vaatimaan päättäjiltään rauhaa tai konfliktin ulkopuolella pysyttelemistä.

Lehden mukaan Venäjä iski harjoituksessa kuvitteellisesti muun muassa Saksaa, Puolaa, Hollantia ja Norjaa vastaan.

Bildin tiedustelulähteiden mukaan Venäjä uskoo, että Suomi ja Ruotsi sallisivat Nato-joukkojen käyttää lentokenttiään ja alueitaan. Lähteet väittävät, että Venäjä olisi valmis pommittamaan Iskander-ohjuksella suurta osaa Suomen ja Ruotsin lentokentistä estääkseen niiden käytön.

Bild kertoo, että Venäjällä on suunnitelmia myös pohjoisen Suomen varalle, mutta tätä lehden lähteet eivät osanneet kommentoida tarkemmin. Toisaalta jutussa muistutetaan, että Venäjän harjoittelema skenaario tarkoittaisi tilannetta, jossa oltaisiin enää askeleen päässä täysimittaisesta ydinsodasta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.