Mainos

Biaudet: Seksin ostamisesta rikos

Kansanedustaja Eva Biaudet toivoo seksipalvelujen ostamisen kriminalisointia. Biaudet korosti tänään Helsingissä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa käsitelleessä seminaarissa, että naiset kohtaavat väkivaltaa oman kotinsa lisäksi monessa yhteydessä.

Prostituutio sekä nais- ja lapsikauppa ovat tämän väkivallan yksi ilmentymä.

-Meidän tulisi ennen kaikkea keskittyä naiskaupan ehkäisemiseen ja torjumiseen, erityisesti vähentääksemme naisten ja lasten hyväksikäyttöä edistävää kysyntää, Biaudet sanoi.

-Naiskaupan vastustamisen olennainen osa on kysynnän ehkäiseminen, niin lainsäädännöllisin keinoin kuin esimerkiksi tiedotuskampanjoiden ja asennekasvatuksen kautta. Siksi prostituution asiakkuus tulisi kriminalisoida. Etenkin suomalaisten lähialueilla tekemät, lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset on Biaudet'n mukaan saatava loppumaan. Asia pitää hänen mielestään nostaa keskeiseen asemaan Suomen ja Venäjän rikoksentorjuntayhteistyössä.

Biaudet palaa ensi keväänä peruspalveluministeriksi vihreiden Osmo Soininvaaran jälkeen. RKP:n puoluekokous vaati seksipalvelujen oston kriminalisointia jo toissa kesänä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.