Mainos

Biaudet: Ihmiskauppa tosiasia myös Suomessa

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet’n eduskunnalle antamasta ihmiskaupparaportista käy ilmi kylmä tosiasia. Ihmiskauppaa löytyy myös Suomesta.

- Raportin tärkein sisältö on se, että ihmiskauppaa ei vielä tunnisteta Suomessa. Sitä on kuitenkin huomattavasti enemmän, kuin mitä me tiedämme, Biaudet sanoo MTV:n järjestämässä SuomiAreenassa Porissa.

Biaudet'n mukaan ihmiskauppaa käydään aivan silmiemme edessä.

- Siihen tulee heti puuttua, jotta se ei valtaisi liikaa tilaa yhteiskunnassamme, ja että ihmiset voisivat tuntea olevansa turvassa. Heidän tulee myös kokea, että heidän elämäänsä suojellaan, Biaudet muistuttaa.

Ihmiskaupan uhreja saattaa olla myös Suomessa olevien kerjäläisten joukossa.

- Meidän on suojeltava sellaisia henkilöitä, jotka eivät ole esimerkiksi suostuneet vapaaehtoisesti mukaan kerjäämistoimintaan.

Mahdolliseen kerjäämiskieltoon vähemmistövaltuutettu suhtautuu varauksella. Laki koskettaisi lähinnä romaneja. Biaudet’n mielestä se on syrjivää.

- Vaikka itse olen huolestunut kerjäämisen aiheuttamasta ilmiöstä, eikä kerjääminen ole ihmisarvoista, niin se syy miksi ihmiset kerjäävät, on juuri kurjuus. Kielteisiä ilmiöitä ei voida hoitaa unohtamatta niitä yksilöitä, jotka joutuvat välikäteen, Biaudet painottaa.

Katso SuomiAreenan keskustelutilaisuus. (taltiointi SAMK)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.