Mainos

Biaudet: Ihmisen raaka hyväksikäyttö lisääntynyt

Tämän päivän orjakauppa on laajentunut koko maailmassa. Ihmisiä käytetään aiempaa enemmän raa'asti hyväksi. Ihmiskaupassa melkein jokainen maa on jollakin tavalla kriisialue. Tätä mieltä on kaksi vuotta Wienissä toiminut Etyj:n Ihmiskaupan vastainen erityisedustaja Eva Biaudet MTV:n Huomenta Suomessa.

- Jos ajatellaan tämän päivän orjakauppaa, niin yksittäisen ihmisen kohdalla kyse on siitä, että koko elämä on jonkun muun vallassa. Ihmistä käytetään hyväksi joko orjatyössä tai seksikaupassa, eikä hänellä ole mahdollisuutta lähteä tilanteesta. Se on ihmiskaupan määritelmä, joka on kansainvälisesti hyväksytty.

(Huomenta Suomi 26.11.2008)

Kansainvälinen työjärjestö ILO on arvioinut vuonna 2005, että rikollisten voitot ihmiskaupassa liikkuvat noin 32 miljardissa Yhdysvaltain dollarissa. Uuden keväällä ilmestyvän raportin mukaan rahamäärä saattaa olla jopa triplaantunut. Silloin puhuttaisiin jopa 100 miljardista dollarista. Summa on jopa huumebisneksessä liikkuvaa rahamäärää suurempi.

Syy ei Biaudetin mielestä ole globalisaatiossa. Varmasti kuitenkin ihmisten liikkuvuus globaalissa maailmassa altistaa hyväksikäytölle.

- Syy on siinä, että ihminen tuntuu käyttävän haavoittuvaa ihmistä härskisti hyväkseen. Ihminen ei aina ajattele, että toinen ihminen on samanarvoinen kuin itse. Täytyy muistaa, että hyväksikäyttäjä on usein kotimaassaan, jossa joku muu liikuu havoittuvana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.