Mainos

Bhutton poika ja leski jakavat puoluejohtajuuden

Uudet johtajansa nimennyt Pakistanin Kansanpuolue ottaa osaa tuleviin parlamenttivaaleihin.

Pakistanin murhatun oppostiopoliitikon Benazir Bhutton 19-vuotias poika Bilawal Bhutto ja leski Asif Ali Zardari on valittu Pakistanin Kansanpuolueen johtajiksi. Valinnan teki puolueen johtoryhmä.

Puolue on myös ilmoittanut osallistuvansa tammikuuksi suunniteltuihin parlamenttivaaleihin.

Bilawal Bhutto edustaa Pakistanin kansanpuolueen johdossa kolmatta sukupolvea. Hän on murhatun Benazir Bhutton vanhin lapsi ja ainut poika. Benazir Bhutto nousi puolueen johtoon isänsä Zulfiqar Ali Bhutton tultua teloitetuksi sotilashallituksen aikana vuonna 1977.

Bilawal, jonka nimi tarkoittaa "ainutlaatuista", syntyi vain kuukautta ennen kuin hänen äidistään tuli muslimimaailman ensimmäinen naispääministeri.

Bhutton perhe lähti maanpakoon Pakistanista vuonna 1999, jonka jälkeen Bilawal on asunut lähinnä Lontoossa ja Dubaissa. Hiljattain Bilawal seurasi äitinsä jalanjälkiä arvostettuun Oxfordin yliopistoon.

Kaksi vuotta sitten antamassaan haastattelussa hän sanoi uskovansa, että oikeus ja demokratia ovat avaimia Pakistanin ongelmien ratkaisemiseen.

Vaalipäivästä kiista Pakistanissa

Kiista parlamenttivaalien ajankohdasta voimistuu Pakistanissa. Hallituslähteiden mukaan vaaleja aiotaan lykätä enimmillään useilla viikoilla Bhutton murhan takia.

Bhutton Pakistanin kansanpuolue puolestaan vaatii vaalien pitämistä sovitusti ensi viikon tiistaina. Suositun johtajansa menettäneen kansanpuolueen on arvioitu keräävän kosolti sympatiaääniä, jos vaalit pidetään viivytyksettä.

Lykkäämisen kannalla on presidentti Pervez Musharrafia kannattava muslimiliitto, joka on väläyttänyt vaalien siirtämistä kolmella kuukaudella. Keskusvaalilautakunta tekee oman ratkaisunsa huomenna. Sovitun vaalipäivän muuttaminen vaatii myös presidentin hyväksynnän.

Vaaliviranomaisten mukaan vaalien käytännön järjestelyjä vaikeuttaa se, että kymmeniä äänestyshuoneistoja poltettiin Bhutton viimeviikkoisen murhan jälkeen puhjenneissa mellakoissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös: (30.12.2007)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja