Bhutton murhasta pidätyksiä

Pakistanilaiset tutkijat ovat ilmoittaneet pidättäneensä "kaksi hyvin tärkeää terroristia", joita epäillään yhteyksistä oppositiojohtaja Benazir Bhutton murhaan. Miehet pidätettiin Rawalpindissä, missä Bhutto murhattiin joulukuun lopussa.

- Tämä on merkittävä läpimurto. Nämä kaksi miestä ovat sekaantuneet salamurhaan ja he kuuluvat verrattain uuteen militanttiryhmään. Heidän lonkeronsa ulottuvat heimoalueelle ja Baitullah Mehsudiin, kertoi nimettömänä pysytellyt turvallisuuslähde uutistoimisto AFP:lle.

Pakistanin viranomaiset ja Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA ovat syyttäneet al-Qaida-verkostoon yhdistettyä Baitullah Mehsudia Bhutton murhan organisoimisesta. Mehsud on kiistänyt syytökset.

Tuhannet ihmiset kokoontuivat todistamaan Bhutton suruajan päättymistä hänen kotikyläänsä Etelä-Pakistaniin. Suruaika päättyy islamilaisen perinteen mukaan 40 päivää kuoleman jälkeen.

Bhutto murhattiin joulukuun lopussa Rawalpindissä, missä hän oli ollut pitämässä vaalitilaisuutta. Bhutto haudattiin Garhi Khuda Bakshiin, mausoleumiin, johon on haudattu myös hänen isänsä Zulfikar Ali Bhutto.

Myös Bhutton leski Asif Ali Zardari saapui myöhemmin mausoleumiin rukoilemaan. Sen sijaan yksikään Bhutton kolmesta lapsesta ei ollut paikalla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat