Mainos

Bhutton kuolinsyystä kiistellään yhä Pakistanissa

Pakistanilaisen tv-kanavan näyttämä video horjuttaa entisestään hallituksen kantaa, jonka mukaan Bhutto ei kuollut luoteihin. Bhutton puolue on kokoontunut valitsemaan seuraajaa. Presidentin tukipuolue on valmis lykkäämään vaaleja.

Kiistely Pakistanin oppositiojohtaja Benazir Bhutton todellisesta kuolinsyystä jatkuu.

Pakistanilainen DawnNews-kanava näytti varhain tänään kuvanauhaa, joka tukee väitteitä siitä, että Bhutto olisi saanut surmansa luodeista.

Videossa näkyy aurinkolasipäinen, vaaleanruskeaan urheilutakkiin pukeutunut nuori mies, joka ampuu Bhuttoa. Bhutto kaatuu ampumisen seurauksena autoon.

Hallituksen virallinen selitys on, että Bhutto kuoli, kun hänen päänsä iskeytyi kuolettavasti häntä kuljettaneen auton kattoon.

Hallituksen versiota Bhutton kuolinsyystä on kritisoitu paljon. Muun muassa Bhutton avustajat, jotka olivat mukana kohtalokkaalla automatkalla, ovat vakuuttaneet, että hänet ammuttiin.

Bhutto murhattiin torstaina vaalitilaisuudessa Rawalpindissa.

Presidentin tukipuolue taipumassa vaalien lykkäämiseen

Pakistanin presidenttiä Pervez Musharrafia tukeva puolue näyttää taipuvan vaatimuksiin parlamenttivaalien lykkäämisestä oppositiojohtaja Benazir Bhutton murhan takia.

Pakistanin muslimiliiton tiedottaja pitää vaalien lykkäämistä realistisena esityksenä. Puolue on myös keskeyttänyt vaalikampanjoinnin.

Vaalit oli määrä pitää 8. tammikuuta. Oppositiojohtaja Nawaz Sharif on jo vaatinut vaalien lykkäämistä.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Lue myös:

(30.12.2007)

(29.12.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.