Mainos

Bhutto pyysi ulkomailta tukea Pakistanin oppositiolle

Pakistanin oppositiojohtaja Benazir Bhutto joutui eilen lyhyeksi aikaa kotiarestiin. Pakistan ilmoitti tänään myös karkottavansa kolme brittitoimittajaa maasta.

Pakistanin oppositiojohtaja Benazir Bhutto on jatkanut vastarinnan nostattamista presidentti Pervez Musharrafia ja tämän julistamaa poikkeustilaa kohtaan.

Eilen lyhyeksi aikaa kotiarestiin suljettu Bhutto tapasi ulkomaisia diplomaatteja Islamabadissa. Bhutto vetosi ulkomaihin jotta ne tukisivat Pakistanin oppositiota.

- Maa on militanttien ja sotilashallinnon hyökkäyksen alla. Vetoan teihin, jotta tuette meitä pyrkimyksissämme saada Pakistaniin vapaat ja rehelliset vaalit, Bhutto puhui.

Bhutto kertoi Musharrafia vastustavien mielenosoituksien jatkuvan Pakistanissa ensi viikolla. Hänen mukaansa mielenosoituksilta voidaan välttyä, mikäli Musharraf peruu poikkeustilan, palauttaa maan perustuslain, riisuu armeijan univormunsa sekä järjestää vaalit tammikuun puoleenväliin mennessä.

"Musharrafia ei tarvita"

Pakistanin levoton tilanne on erityisen kiusallinen ja hankala Yhdysvalloille, jonka tärkeä kumppani terrorismin vastaisessa taistelussa Pakistan on ollut.

Diplomaateille puhunut Bhutto korosti, ettei sotilaspresidenttiä tarvita ääriainesten suitsimiseen.

- On väärä käsitys, että vain Musharraf voi vastustaa äärisuuntauksia, hän sanoi.

Viime päivinä Yhdysvaltojen kärsivällisyys Pakistanin johtoon on näyttänyt hiipuvan. Presidentti George W. Bush on sanonut, ettei Musharraf voi toimia sekä presidenttinä että armeijan päällikkönä yhtä aikaa, sekä vaatinut poliittisten vankien ja mielenosoittajien vapauttamista.

Ote tiedotusvälineistä kiristyy

Pakistan ilmoitti tänään karkottavansa kolme brittitoimittajaa maasta. Apulaisviestintäministeri Tariq Azim Khanin mukaan brittiläisen Daily Telegraph -sanomalehden toimittajat karkotetaan, koska he olivat käyttäneet loukkaavaa ja karkeaa kieltä Pakistanin johdosta.

- Toimittajille on annettu 72 tuntia aikaa poistua Pakistanista, ministeri kertoi.

Monet yksityisistä televisiokanavista, kuten brittiläinen BBC ja amerikkalainen CNN, ovat pimenneet Pakistanissa poikkeustilan julistamisen jälkeen.

- Maamme käy läpi synkkiä aikoja -- emme hyväksy viestimien toiminnan rajoittamista, ja vaadimme että hallitus poistaa välittömästi asettamansa raa'at rajoitukset, yhden televisiokanavan toimituksen ulkopuolella mielenosoitukseen osallistunut Bhutto sanoi.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.