Mainos

Beyoncén ja Beckhamin numerot kaupan – Instagram-hakkerit veivät 6 miljoonan käyttäjän tiedot

Hakkerit kauppaavat muun muassa Beyoncén, Emilia Clarken ja David Beckhamin yhteystietoja. Julkkisten puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet ovat peräisin laajasta Instagramiin kohdistuneesta tietomurrosta, kertoo muun muassa The Verge.

Keskiviikkona julkisuuteen tuli tieto tunnettujen Instagram-käyttäjien tileille suunnatusta laajasta tietomurrosta. Perjantaina hakkerit ilmoittivat saaneensa käsiinsä peräti kuuden miljoonan Instagram-käyttäjän yhteystietoja, joita he myyvät nyt pimeillä markkinoilla.

Hakkeroitujen tilien joukossa on lukuisia korkean profiilin Instagram-käyttäjiä, kuten näyttelijöitä, poliitikoita, urheilijoita ja muita tunnettuja henkilöitä.

Hakkerit luovuttivat Daily Beastin haltuun esimerkkilistan tuhannesta nimestä, joiden yhteystiedoja he kauppaavat dark webissä 10 dollarin kappalehintaan.

The Vergen mukaan tietomurron uhreiksi ovat joutuneet muun muassa näyttelijät Emma Watson, Emilia Clarke, Leonardo DiCaprio ja Channing Tatum sekä muusikot Ellie Goulding, Beyoncé, Lady Gaga, Rihanna, Taylor Swift, Katy Perry, Adele, Snoop Dogg ja Britney Spears.

Listalla on myös kovan luokan urheilijoita, kuten Floyd Mayweather, Zinedine Zidane, Neymar, David Beckham sekä Ronaldinho.

Instagram varoitti keskiviikkona kaikkia verifioituja käyttäjiä tietomurrosta, mutta tietomurron laajuutta ei vielä silloin kerrottu julkisuuteen. Hakkereiden sanottiin havitelleen nimenomaan verifioitujen käyttäjien yhteystietoja, mutta sittemmin yhtiö on myöntänyt myös tavallisten käyttäjin yhteystietoja joutuneen vääriin käsiin.

Huolestuttavaa sinänsä, että Instagram ei edelleenkään tunnu tietävän tarkalleen, keiden tileihin tietomurto on kohdistunut.

***

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.