Mainos

Betonin valtakausi tuhosi puurakennustaidon

Osaajapula uhkaa hyydyttää uuteen nousuun lähteneen puurakentamisen. Vuosikymmeniä jatkunut betonin valtakausi on hävittänyt puurakentamisen taidon koko rakennusalan ketjusta.

Työ- ja elinkeinoministeriössä tilannetta pidetään hälyyttävänä, koska eri puolilla maata on vireillä satoja uusia puurakennuskohteita.Puurakentamisen buumi uhkaa kompastua alan osaajapulaan.

- En usko että se hyytyy siihen mutta hidastuu, jos osaajat loppuu. Pelkona on, että tiedon puutteen takia tehdään virheitä, toteaa kehittämispäällikkö Markku Karjalainen työ- ja elinkeinoministeriö

Koulutuksen alasajo on hämmästyttävää, kohta ei ole edes puurakentamisen opettajia.

- Pelkään että tässä käy samalla tavalla kuin kaivosteollisuuden kanssa; Alan koulutus ajettiin alas ja nyt kun Suomessa on paljon kaivannaisteollisuutta niin osaajia ei ole ja niitä hankitaan ulkomailta, kommentoi Karjalainen.

Puurakentamisen modernit taidot poikkeavat aiemmasta. Osaamisvajetta on koko ketjussa.

- Kyse ei ole enää kasasta lankkua työmaalla, jota sahataan, naulataan ja naputellaan. Ne ovat teollisia tuotteita ja niiden oikeat käyttökohteet pitää tunnistaa. Ne pitää osata tilata ja myös suunnitella, kertoo kehitysasiantuntija Toni Kekki Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.