Mainos

Betlehemissä juhlistettiin Jeesuksen syntymäjuhlaa

Betlehemin juhlallisuuksissa oli mukana myös palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas. Muslimi Abbas halusi ilmaista toiveensa rauhasta Lähi-idässä.

Tuhannet ihmiset ovat viettäneet jouluaaton juhlallisuuksia Jeesuksen syntymäkaupungissa Betlehemissä Länsirannalla. Juhlakansaan kuului niin paikallisia asukkaita, kristittyjä arabeja naapurivaltio Israelista sekä jokunen turisti.

Betlehemin asukkaat esittävät vuosittain perinteisiä joulun tapahtumia. Palestiinalaiset lapset muun muassa marssivat kaduilla, soittivat rumpuja ja säkkipillejä. Keskiyön messu keräsi myös satoja ihmisiä.

Betlehemin juhlallisuuksissa oli mukana myös palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas. Abbas, joka on muslimi, ilmaisi osallisuudellaan toivoa alueen rauhasta, jonka hän uskoi olevan lähellä tavattuaan toissapäivänä Israelin pääministerin Ehud Olmertin.

Päästäkseen Betlehemin kaupunkiin on ohitettava Israelin rakentama muuri, jolla vartioi poliiseja. Israel on perustellut muurin rakentamista sillä, että palestiinalaiset itsemurhapommittajat eivät pystyisi vahingoittamaan Israelin asukkaita.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.