Mainos

Betlehemin joulunvietto peruutettu

Joulunvietto on peruutettu tämän vuoden osalta Jeesuksen syntymäkaupungissa Betlehemissä.

Palestiinalainen Betlehemin kaupunki on kristikunnalle symboloinut nimenomaan rauhaa. Vielä viime jouluna kaupungissa vietettiin joulua laajalti, mutta tänä syksynä laajentuneet väkivaltaisuudet ovat tehneet joulun viettämisen mahdottomaksi Jeesuksen syntymän 2000-vuotisjuhlavuonna.

-Tilanne huomioon ottaen emme usko suuriin juhlallisuuksiin tänä vuonna, sanoi palestiinalaishallinnon ministeri Nabil Kassis, joka on myös Betlehemin vuosi 2000 -juhlakomitean puheenjohtaja.
-Kaupungissa rakennettiin ja restauroitiin runsaasti viime vuonna, ja tänä vuonna asiat ovat kuten näkyy, hän lisäsi. Bethlehemin viime vuonna laajentuneista joulujuhlista oli tarkoitus tehdä vuosittainen joulun kohokohta.

Lähellä sijaitsevat arabikaupungit ovat viime viikkoina joutuneet Israelin lähes jokaöisen tankki- ja helikopteritulituksen kohteeksi usein vastauksena palestiinalaisten ammuskeluun. Myös lähistön kylät Beit Sahur ja Beit Jala ovat kärsineet huomattavia vahinkoja muistuttaen monin paikoin Sarajevon ja Kosovon lähiöitä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.