Mainos

Betlehemin eristys loppui

Israel lopetti tänään Betlehemin kaupungin eristämisen. Palestiinalaiset saivat kuukauden tauon jälkeen taas luvan matkustaa Betlehemiin ja sieltä muualle Länsirannalle. Israel ilmoitti kuitenkin, että palestiinalaiset eivät vieläkään voi matkustaa Länsirannalta ja Gazan alueelta Israeliin.

Israel päätti palestiinalaisten liikkumisoikeuden rajoituksista Jerusalemissa heinäkuun lopussa tehdyn pommi-iskun jälkeen. Kaikkiaan 16 ihmistä, heidän joukossaan kaksi pommin asettaa, kuoli jerusalemilaisella torilla tehdyssä pommi-iskussa.

Israel on vaatinut palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia tiukkoihin toimiin palestiinalaisia ääriryhmiä vastaan enempien terrorihyökkäysten välttämiseksi. Vasta sitten voivat palestiinalaiset jälleen ryhtyä kulkemaan työpaikoilleen Israeliin.

Terroristien suosio kasvanut

Israelilaisia vastaan suunnattujen itsemurhaiskujen suosio on kasvanut palestiinalaisten keskuudessa. Tänään julkistetun kyselyn mukaan 28 prosenttia palestiinalaisista tukee nyt itsemurhaiskuja israelilaisia kohteita vastaan.

Toukokuussa itsemurhaiskujen kannattajia oli vajaat 24 prosenttia. Itsemurhaiskujen vastustajia löytyi kyselyssä nyt 56 prosenttia, kun heitä vielä toukokuussa oli lähes 65 prosenttia kysellyistä palestiinalaisista.

Israelin ja palestiinalaisten välistä rauhanprosessia tukee voimakkaasti tai jossain määrin 67 prosenttia palestiinalaista. Rauhanprosessia voimakkaasti tai jossain määrin vastustavia palestiinalaisia löytyi kyselyssä 26 prosenttia.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.