Mainos

Beta: Milosevic ja Draskovic keskustelivat vaaleista

Jugoslavialainen uutistoimisto Beta kertoi eilen, että maassa saatetaan järjestää ennenaikaiset parlamenttivaalit marraskuussa.

Uutistoimisto perusti uutisen tietoihin, jotka se oli saanut sosialistisen hallituspuolueen ja Vuk Draskovicin johtaman oppositiopuolueen lähteistä. Uutistoimisto Beta sanoi Draskovicin tavanneen maanantaina presidentti Slobodan Milosevicin. Tapaamisessa oli Betan mukaan keskusteltu ennenaikaisista vaaleista.

Presidentti Milosevicia vastustavat poliittiset ryhmittymät pitävät torstaina suuren mielenosoituksen Jugoslavian pääkaupungissa Belgradissa. Järjestäjät arvioivat noin 100 000 ihmisen osallistuvan tänään mielenosoitukseen, joka pidetään Jugoslavian parlamenttirakennuksen edustalla.

Myös ortodoksinen kirkko tukee mielenosoitusta, jossa on määrä vaatia Milosevicin eroa ja väliaikaisen hallituksen muodostamista. Hallituksen olisi opposition mukaan valmisteltava vapaiden vaalien järjestämistä.

Vuk Draskovic, Jugoslavian opposition tunnetuin hahmo, on ilmoittanut, ettei hän osallistu mielenosoitukseen. Draskovicin mukaan mielenosoituksen järjestäjät ovat "vastuuttomia ihmisiä".
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.