Mainos

Beslanin lapset tarvitsevat henkistä tukea pitkään

Kaappauksessa traumatisoituneiden lasten jälkihoito vaatii rahan lisäksi aikaa.

Venäjän koulukaappauksen eloon jääneet lapsiuhrit tarvitsevat psykologista apua selviytyäkseen henkisestä koettelemuksestaan, muistuttavat kansainväliset avustusjärjestöt. YK:n lastenjärjestö Unicef, Maailman terveysjärjestö WHO ja Kansainvälinen Punainen Risti ovat luvanneet Venäjälle asiantuntemustaan kaappauksen uhrien jälkihoitoon.

Hoito vaatii rahan lisäksi aikaa, enimmillään vuosia. -Sairaaloissa on lapsia, jotka ovat edelleen liian traumatisoituneita tai liian nuoria kertoakseen nimeään, Punainen Risti kertoi kuvatessaan verilöylyn keskelle joutuneiden lasten tilaa.

Järkytys Beslanin kohtalosta on saanut monet ryhtymään pikaisiin avustustoimiin. Venäjän hätätilaministeriön mukaan Venäjälle on tullut eri puolilta maailmaa 40 tonnia avustustarvikkeita: ambulansseja, sairaalalaitteita, palovammojen hoitoon tarkoitettuja varusteita, lääkkeitä ja veriplasmaa.

Venäjän opetusministeriö on avannut "kuuman linjan" venäläisyrityksille, jotka haluavat auttaa kaappauksen uhreja. Toinen ympärivuorokautinen puhelinpalvelu antaa psykologista neuvontaa terroritekojen uhreille. Venäläisillä työpaikoilla kerätään vaatteita ja leluja lähetettäväksi Pohjois-Ossetiaan, ja verenluovuttajiksi on ilmoittautunut muun muassa Volgogradin jalkapallojoukkue.

(MTV3-STT-Itar-Tass-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.