Mainos

Beslanin koulukaappauksen uhreille tarkoitettu apu ei mene perille

Beslaniin virtaa niin venäläistä kuin kansainvälistäkin apua. Mutta koulukaappauksen uhrit eivät sitä ole vielä saaneet.

Beslanin koulukaappaus päättyi sekasortoon kaksi viikkoa sitten. Surmansa sai yli 300 ihmistä, suurin osa lapsia. Sairaalahoidossa on yhä kymmeniä.

Vastuun kaappauksesta otti tänään tshetsheenipäällikkö Shamil Basajev. Samalla Basajev sanoi olevansa myös lentokoneiskujen ja Moskovan metropommin takana.

Tshetsheenikapinallisten nettisivuilla Basajev kiistää yhteydet al-Qaidaan. Venäjä näkee asian toisin.

- Mitä tahansa Mashadov tai Basajev sanovatkaan, niin on paljon todisteita siitä, että heidän terroristitoimiaan tuetaan ulkomailta, Venäjän ulkoministeriön edustaja Aleksandr Jakovenko painottaa.

Kuinka monta todella kuoli Beslanin kaappauksessa on yhä epäselvää. Kateissa on eri lähteiden mukaan ainakin yli 80 ihmistä. Myös ruumiiden tunnistaminen etenee hitaasti.

Beslaniin virtaa niin venäläistä kuin ulkomaista apua. Rahaa erilaisille keräystileille on kertynyt jo miljoonia euroja. Lisäksi mm. leluja, vaatteita ja ruokatarvikkeita on isot pinot.

Mutta Beslanin asukkaat eivät ole saaneet vielä mitään.

Ongelmana on byrokratia. Apua jakamaan luotu komissio ei ole vielä pystynyt laatimaan listaa koulussa olleista panttivangeista. Ja niin kauan kuin virallista listaa ei ole, rahat ja avustustarvikkeet seisovat.

Sairaaloihin apua on toimitettu.

Rahallisen avun saamiseksi omaisilta vaaditaan useita todistuksia siitä, että lapsi todella kuoli kaappauksessa. Kaiken surun keskellä se on monelle ihan liikaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.