Mainos

Beslaniin tullut runsaasti apua

Beslaniin koulukaappauksen jälkeen virrannut humanitaarinen ja taloudellinen apu on jaettu oikeudenmukaisesti, vakuuttavat alueen virkamiehet.

Beslanin hautausmaa on lohduton näky. Hautakiviin on ikuistettu kaappauksessa kuolleiden lasten kasvot. Osa äideistä tulee aamun sarastaessa ja lähtee vasta auringon laskiessa. Yli 300 hautaa on järkyttävä muistomerkki Beslanin koulukaappauksesta. Alueen asukkaat voivat vain toivoa, ettei tämä näky koskaan katoa Moskovan päättäjien mielestä.

Apua Beslaniin on tullut runsaskätisesti. Humanitaarisen avun lisäksi rahaa on tullut lähes 30 miljoonaa euroa. Taloudellista apua on jaettu kaikille panttivankina olleille ja heidän perheilleen.

Alueen viranomaiset vakuuttavat, että rahat on käytetty pelkästään Beslanin asukkaiden hyväksi ja että varojen valvonta on tiukkaa.

- Varojen väärinkäyttö ei ole mahdollista, koska kaikki toiminta on hyvin avointa ja läpinäkyvää. Kuka tahansa voi koskatahansa tarkistaa mitä rahoilla on tehty. Tiedot varojen käytöstä, kuka on saanut mitäkin, julkaistaan myös internetissä, kuvaa apulaisministeri Jevenija Stolbina Pohjois-Ossetian sosiaaliministeriöstä

Perhekohtaisten avustusten lisäksi Beslaniin on rakennettu kaksi uutta koulua, leikkikenttiä, kunnostettu sairaaloita ja kuntoutuskeskuksia.

- Jokainen ampulli ja tabletti laskettiin ja jaettiin eri puolille alueen sairaaloihin. Suurin osa humanitaarisesta avusta on varmasti annettu sitä tarvitseville. Mutta osassa lääkkeistä ja muissa vastaavissa ei ollut mukana alkuperätodistuksia, emmekä niitä siinä tilanteessa voineet saada. Siksi ne tavarat on ollut pakko hävittää, kertoo kuitenkin Pohjois-Ossetian terveysministeri Aleksandr Reutov.

Humanitaarisen avun jako kangerteli alussa byrokratian vuoksi, mutta nyt perheet ovat tyytyväisiä. Näin myös Kristina Guljajeva, jonka poika loukkaantui kaappauksessa.

- Olemme erittäin tyytyväisiä hoitoon ja apuun. Se on ollut erinomaista. Mutta mikään raha ei tuo lapsia takaisin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.