Bernie Ecclestone, 91, palaamassa yllättävästä kulmasta urheilun pariin

Kansainvälisen hiihtoliiton puheenjohtaja Johan Eliasch on pyytänyt pitkän uran F1-sarjan johtotehtävissä tehnyttä Bernie Ecclestonea mukaan kehittämään talvilajeja.

Ecclestone vahvisti alppihiihdon kauden avausviikonloppuna Itävallan Söldenissä, että häntä on kysytty mukaan liiton toimintaan.

– Sanoin, että se riippuu siitä, mitä haluatte minun tekevän ja missä voin auttaa. En ole kuullut hänestä (Eliaschista) vähään aikaan, Ecclestone kommentoi uutistoimisto Reutersille.

– Ette ainakaan tule näkemään minua suksilla. Se on varmaa, Ecclestone vitsaili.

Torstaina 91 vuotta täyttävä Ecclestone on tuttu näky muun muassa Söldenin alppihiihtokisoista. Hänelle on varattu rooli neuvonantajana FIS:n tulevaisuuskomissiossa, jossa muun muassa kaavaillaan kaikkien hiihtolajien haalimista samojen tv-oikeuksien alle.

Ecclestone rakensi 1970- ja -80-luvuilla Formula 1:stä jättimäisen tv-tuotteen liittämällä lajin kaupalliset oikeudet yhteen aiemmin yksittäisten GP-järjestäjien kanssa tehtyjen sopimusten sijaan.

– Bernie teki valtavan työn F1:n kanssa, kun hän toi ei niin tunnetun urheilulajin globaaliksi superlajiksi. Olen aina arvostanut hänen panostaan, Eliasch kertoi uutistoimisto AP:lle.

Heinäkuussa tehtäväänsä valittu Eliasch, itsekin miljardööri, suunnittelee myös muita isompia muutoksia hiihtolajien kehittämiseen. Hän on muun muassa puhunut suurempien ja entistä tasaisemmin jakautuvien palkintorahojen puolesta. Lisäksi Eliasch haluaa valkoisen sirkuksen pienentävän hiilijalanjälkeään.

Lue myös:

    Uusimmat