Mainos

Berners-Lee varoittaa ansoista verkossa

Roskaposti uhkaa entistä pienempään tilaan mahtuvaa verkkomaailmaa. Www-järjestelmän kehittänyt professori Tim Berners-Lee uskoo lisäkoulutuksen auttavan tunnistamaan nettihuijarit.

1990-luvun alussa world wide webin eli www:n kehittänyt englantilaisprofessori Tim Berners-Lee on saanut keksinnöstään useita palkintoja, viime vuonna muun muassa suomalaisen Millenium-palkinnon, joka on arvoltaan miljoona euroa. Viime kesänä hänet aateloitiin teoistaan kotimaassaan.

Suomessa vieraileva Berners-Lee uskoo, että tulevaisuudessa ihmiset tarvitsevat enemmän tietoa ja opetusta Internetissä vaanivista vaaroista. Suurimmat uhkat hänen mukaansa ovat roskaposti ja valheelliset palveluntarjoajat jotka houkuttelevat antamaan käyttäjänsä luottotietoja.

Berners-Leen johtama ryhmä kehittelee parhaillaan järjestelmää, jolla käyttäjä voi kontrolloida paremmin ulos lähtevää tietoa. Luotettavan tiedon käyttäminen on jatkossa entistä tärkeämpää, sillä verkkokauppa kasvaa koko ajan. Samalla kun kaupankäynti vilkastuu, on nettiostosten tekemiseen enemmän välineitä.

- Ihmiset pääsevät verkkoon puhelimen avulla jo nyt. Heillä on mukana erilaisia laitteita, joilla voi luoda yhteyden verkkoon. Julkisilla paikoilla on mahdollisuus päästä helposti Internetiin, Berners-Lee sanoo.

Internetissä työnsä puolesta ahkerasti liikkuva professori hakee itsekin kaikenlaista tietoa verkkomaailmasta.

- Viimeksi etsin netistä Tampereen ja Suomen asukaslukutiedot.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 16.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.