Mainos

Berner "loikastaan" keskustaan: Sipilä lupasi, että saan keskittyä minulle tärkeisiin asioihin

Anne Berner kommentoi MTV:n Huomenta Suomessa, Tuomas Enbusken haastattelussa "loikkaustaan" keskustan kansanedustajaehdokkaaksi.

Berner avasi nyt taustoja kokoomuksen ja keskustan kanssa käydyistä keskusteluista.

– Kävin Alexin (Alexander Stubbin) kanssa lyhyen keskustelun heinäkuussa ja hän kysyi, olenko kiinnostunut lähtemään politiikkaan. Silloin vaistomainen reaktio oli, että ei, Berner kertoo.

– Toisessa puhelinkeskustelussa syyskuussa kerroin, että olisi tiettyjä asioita, joita haluaisin edistää ja voisin olla käytettävissä. Mutta koska en ollut vielä silloin edes Suomen kansalainen, en voinut sitoutua asiaan.

Enbuske kysyi Berneriltä, vaikuttiko keskustan gallup-johto siihen, että hän päätyi keskustan sitoutumattomaksi ehdokkaaksi.

– Tämä ei vaikuttanut ollenkaan. Lähdin syksyllä tekemään ihan muita asioita.

– Vuodenvaihteen tienoilla kävimme Juha Sipilän kanssa monta pitkää keskustelua. Minun oli tarkoitus puhua edunvalvojan ominaisuudessa hänen kanssaan. Kerroin, että mielestäni sote ei ollut menossa hyvään suuntaan ja että lapsille pitäisi mielestäni olla oma sote.

– Se mitä Juha sitten lupasi, oli, että hän on valmis tekemän kaikkensa uuden johtamisen puolesta. Jos lähtisin hänen kanssaan tekemään sitä, saisin olla mukana sitoutumattomana ja saisin panostaa omiin tärkeinä pitämiini asioihin, Berner selventää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.