Mainos

Berlusconin oikeudenkäyntiä lykättiin

Berlusconi on kiistänyt kaikki syytökset. Hänen mukaansa kyseessä on "poliittinen ajojahti". Mikäli hänet todetaan syylliseksi veropetokseen, odottaa häntä enimmillään kuuden vuoden vankeustuomio.

Italian entisen pääministerin Silvio Berlusconin vastainen oikeudenkäynti alkoi aamulla. Talousrikossyytteiden käsittelyä ei päästy kuitenkaan aloittamaan, koska puolustus ilmoitti heti pitävänsä päätuomaria puolueellisena. Tuomarit joutuvat pohtimaan puolustuksen valitusta ennen oikeudenkäynnin jatkamista.

Syytteet liittyvät Berlusconin viestintäimperiumiin Mediasetiin. Syyttäjien mukaan amerikkalainen yritys myi tv-oikeuksia kahdelle Berlusconin hallitsemalle yritykselle, jotka puolestaan myivät oikeudet polkuhintaan Mediasetille välttääkseen veroja.

Berlusconi on kiistänyt kaikki syytökset ja sanonut, että kyseessä on poliittinen ajojahti. Jos hänet todetaan syylliseksi vakavimpaan syytteeseen eli veropetokseen, hän voi saada enimmillään kuuden vuoden vankeustuomion. Berlusconin lisäksi syytteessä on 13 muuta ihmistä.

Berlusconin ei osallistunut oikeudenkäynnin avajaisistuntoon. Oikeudenkäynnin arvellaan kestävän kuukausia tai jopa vuosia.

Berlusconi on pitänyt matalaa profiilia sen jälkeen kun hän huhtikuussa hävisi vaalit Romano Prodille. Berlusconin keskusta-oikeisto on johtanut jälleen viime aikoina mielipidemittauksia.

Lehti: Berlusconi ei pyri enää pääministeriksi

Berlusconi ei enää haaveile paluusta maan johtoon, kertoo sanomalehti Libero. Berlusconi on aiemmin vihjaillut nousevansa vielä pääministeriksi.

- Palaamme varmasti valtaan, mutta voin kertoa jo jotakin. Koska tahansa se tapahtuukaan, en palaa Palazzo Chigiin (pääministerin kansliaan), Berlusconi, paljasti Liberon mukaan eräille ystävilleen.

- Olen tehnyt osani. Se on tarpeeksi, hänen kerrottiin jatkaneen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.