Mainos

Berlusconin koalitio suojelee rötöstelijöitä

Pääministeri Silvio Berlusconin hallituskoalitio pitää kiinni linjastaan. Rötösteleviä, korruptoituneita ja veroja kiertäviä poliitikkoja suojellaan viimeisiin asti. Tärkein suojeltava on seksihurjastelujen ja lahjontaepäilyjen ryvettämä pääministeri itse

Viimeisimpänä vetona hallituspuolueet torpedoivat parlamentin äänestyksessä Napolin syyttäjäviranomaisten yritykset lähteä penkomaan eteläitalialaiseen kansanedustajaan Marco Milaneseen kohdistuvia vakavia korruptioepäilyjä.

Velkakriisiä epätoivoisesti peittoavan Berlusconin hallituksen uskottavuutta sekä kotimaassa että ulkomailla nakertaa erityisesti se, että Milanese on ollut valtiovarainministeri Giulio Tremontin keskeinen avustaja.

Tremonti on sotkeutunut vyyhteen osittain myös itse. Hän on maksanut Milaneselle pimeästi vuokraa roomalaisesta luksusasunnosta.

Kiistelty parlamentaarikko on antanut julkisuudessa ymmärtää, että syyttäjäviranomaisten tutkimuksissa paljastuisi kiusallisia asioita myös monista muista Italian johtavista poliitikoista.

Pahimmassa tapauksessa skandaalisi olisi voinut hajottaa koko Berlusconin hallituksen. Tällä kertaa myös Pohjois-Italian itsenäisyyttä vaativan hallituspuolue Lega Nordin kansanedustajat äänestivät Milanesen parlamentaarisen koskemattomuuden säilyttämisen puolesta.

Heinäkuussa hallitusrintama repesi. Vastaavassa Berlusconin puolueeseen kuuluvaa rötöstelyistä syytettyä kansanedustajaa koskeneessa äänestyksessä Lega Nord oli tutkimusten aloittamisen kannalla.

Sotkut eivät lopu tähän. Lähiaikoina Italian parlamentti äänestää siitä, voivatko syyttäjäviranomaiset aloittaa tutkimukset maatalousministeri Francesco Saverio Romanon mahdollisista mafia-yhteyksistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.