Mainos

Berlusconille ja Craxille lisää syytteitä

Milanolainen oikeusistuin on haastanut Silvio Berlusconin ja Bettino Craxin oikeuteen puoluetoiminnan rahoittamisesta laittomin varoin. Molemmat miehet ovat toimineet aikoinaan Italian pääministerinä.

Mediakeisari Berlusconin väitetään siunanneen toimet, joiden seurauksena hänen omistamansa Fininvest-yhtiö maksoi vuonna 1991 yli 30 miljoonaa markkaa yhtiölle, joka taas kanavoi varat Craxille. Syytettyjen penkillä istuu myös Berlusconin omistaman Mediaset-televisioyhtiön pääjohtaja Ubaldo Livolsi, jota syytetään Berlusconin ja muiden yhtiön johtajien ohella kirjanpidon väärentämisestä.

Tunisiassa vapaaehtoisessa maanpaossa elävän Craxin toimintaa on virallisesti tutkittu yli 20:n lahjusjutun yhteydessä ja hänet on tuomittu jo aiemmin yli 25 vuodeksi vankilaan.

Berlusconi johtaa keskustaoikeistolaista Vapauden liitto -puoluetta ja hän oli Italian pääministerinä seitsemän kuukauden ajan vuonna 1994. Berlusconi on jo aiemmin saanut milanolaiselta oikeusistuimelta syytteen lahjuksista. Nyt määrätty uusi oikeudenkäynti alkaa 21. marraskuuta.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.