Mainos

Berlusconilaiset hävisivät Roomassa

I
Pääministeri Silvio Berlusconin keskusta-oikeistolainen hallitus on kokenut tappion Italian paikallisvaaleissa, kun vasemmisto-oppositio saavutti enemmän ääniä Rooman maakunnassa. Kaksipäiväiset vaalit järjestettiin sunnuntaina ja eilen. Lopulliset tulokset varmistuivat tänään.

Vasemmisto-opposition äänisaalis oli Roomassa 54 prosenttia, kun Berlusconin johtama koalitio sai äänistä 44 prosenttia. Hallituskoalition puolueet pitivät kuitenkin hallussaan useita muita maakuntia, erityisesti Etelä-Italiassa.

Berlusconin päätiedottaja Claudio Scajola myönsi sanomalehtihaastattelussa, että vasemmiston voitto Roomassa oli "tuskallista" hallituskoalitiolle. Paikallisvaali järjestettiin 12 maakunnassa ja noin 500 kunnassa. Kyseessä oli ensimmäinen mittavampi äänestys sitten pääministeri Berlusconin valtaannousun jälkeen kesällä 2001.

Berlusconin suosiota ovat nakertaneen toistuvat korruptiosyytökset ja niiden tiimoilta parhaillaan käynnissä oleva oikeusprosessi. Samoin Italiassa on arvosteltu pääministerin tukea Irakin vastaiselle sodalle.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.