Mainos

Berlusconi vapautettiin jälleen talousrikossyytteistä

Berlusconin hallitus muutti Italian kirjanpitolakia siten, että rikokset vanhenevat nyt 4,5 vuodessa entisen 7,5 vuoden sijaan. Lakimuutoksen vuoksi Berlusconi vapautettiin tänään kirjanpitorikossyytteistä.

Milanolainen oikeusistuin on vapauttanut Italian pääministerin Silvio Berlusconin kirjanpitorikossyytteistä, koska lakimuutoksen myötä häneen kohdistuneet rikosepäilyt olivat jo vanhentuneet. Tapaus liittyy Berlusconin liiketoimintaan ennen hänen pääministerikauttaan.

Hänen epäiltiin väärentäneen Fininvest-yhtiönsä kirjanpitoa ja liikutelleen huomattavia summia yhtiön rahaa kirjanpidon ohi. Berlusconin tultua valtaan hänen hallituksensa muutti nopeasti Italian kirjanpitolakia siten, että rikokset vanhenevat nyt 4,5 vuodessa entisen 7,5 vuoden sijaan. Lisäksi lakia lievennettiin muiltakin osin - esimerkiksi vähäiset virheellisyydet kirjanpidossa eivät enää ole rikoksia.

Berlusconin vastustajien mukaan laki räätälöitiin pääministerin tarpeita varten. Berlusconi oli jo tuomittu Fininvest-jutussa vankeuteen vuonna 1998, mutta Italian korkein oikeus kumosi tuomion ja palautti jutun alioikeuteen kaksi vuotta myöhemmin.

Viime toukokuussa EY-tuomioistuin katsoi, että oikeudenkäynnissä on sovellettava lievempää Italian lakia EU-lainsäädännön sijaan. Berlusconia on syytetty useita kertoja eri rikoksista, mutta häntä ei ole kertaakaan tuomittu.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.