Mainos

Berlusconi vaati syytesuojaa poliitikoille

Italian pääministeri tukee lakiehdotusta korkea-arvoisten poliitikkojen syytesuojasta.

Italian pääministeri Silvio Berlusconi vaatii korkeissa viroissa oleville poliitikoille syytesuojaa, joka olisi voimassa poliitikkojen virkakauden loppuun.

Berlusconi sanoi Corriere della Sera -lehdelle lähettämässään kirjeessä, että hän tukee voimakkaasti lakiehdotusta korkea-arvoisten poliitikkojen syytesuojasta. Berlusconi antoi myös useita radiohaastatteluja, joissa hän kertoi kannattavansa lakiehdotusta.

Berlusconi oli maanantaina itse oikeudessa vastaamassa häntä vastaan esitettyihin korruptiosyytteisiin. Jos hänet tuomitaan, seurauksena voi olla perustuslaillinen kriisi Italiassa, josta on heinäkuun alussa tulossa EU:n puheenjohtajamaa.

Lakiehdotuksen valikokuntakäsittely alkoi

Syytesuojaa ajavan lakiehdotuksen valiokuntakäsittely alkoi tänään Italian parlamentissa. Mikäli parlamentti hyväksyy lakiehdotuksen, keskeytyy myös lahjusoikeudenkäynti Berlusconia vastaan. Berlusconia ja neljää muuta ihmistä syytetään tuomareiden lahjonnasta elintarvikeyhtiö SME:n myynnin yhteydessä vuonna 1985.

-Meidän täytyy puuttua asiaan. Tässä ei ole kyse siitä, että pääministeriä autettaisiin selviytymään kuuden seuraavan kuukauden tulikokeesta. Siitä pystyn selviytymään hyvin omin avuin. Kyse on parlamentin palauttamisesta siihen perustuslailliseen asemaan, joka sille kuuluu poliittisen elämän keskuksessa, Berlusconi kirjoitti.

Italian parlamentin jäsenillä on aiemmin ollut syytesuoja, mutta se lakkautettiin osittain vuonna 1993 tavoitteena korruption kitkeminen.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.