Mainos

Berlusconi tapasi Bushin

USA:n presidentti George W. Bush varoitti jälleen "pahan akselia" Italian pääministerin Silvio Berlusconin tapaamisen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on tavannut presidentti George W. Bushin tämän karjatilalla Texasissa. Bush uudisti tapaamisen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa varoituksensa Syyrialle ja Iranille. Hänen mukaansa maiden harjoittama terrorismin tukeminen ei ole hyväksyttävää.

Bush totesi, että kaikkien Lähi-idän hallitusten tulisi tukea Israelin ja palestiinalaisten rauhanprosessia, myös Syyrian ja Iranin.

Varoituksen sana kohdistui myös Pohjois-Koreaan, joka Bushin mukaan eristää itsensä maailmasta, mikäli se jatka ydinaseen kehittämistä. Liberian tilannetta koskien presidentti kertoi Yhdysvaltojen aikovan edelleen auttaa sisällissodan repimää valtiota ja pyrkivän rauhanturvaajien lähettämiseen Liberiaan.

Tapaamista varjostivat erilaiset kriisit osapuolten kotikentillä. Bushia kaivertavat varsinkin Liberian, Irakin ja Pohjois-Korean tilanteet ja Berlusconia hiillostetaan Irakin joukkotuhoaseväitteiden ja EU:n puheenjohtajuuskauden alkukömmähdysten kiirastulessa.

Bush ja Berlusconi tapasivat viimeksi kaksi vuotta sitten. Yhdysvaltain presidentti on kutsunut karjatilalleen ulkomaisista valtionpäämiehistä vain Yhdysvaltain lähimpiä tukijoita.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Aamu-uutiset 22.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.