Mainos

Berlusconi sai selvän enemmistön

Italian tulevan pääministerin Silvio Berlusconin asema on vahva parlamentin molemmissa kamareissa. Oikeistoliittoumalla on ylähuoneessa noin 40 paikkaa enemmän kuin keskusta-vasemmistolla, mitä pidetään tärkeänä hallituksen kestävyydelle.

Väistyvällä pääministerillä Romano Prodilla oli ylähuoneessa vain kahden paikan enemmistö, ja hänen hallituksensa joutui eroamaan 20 kuukaudessa.

Alahuoneessa Berlusconilla on yli sadan paikan enemmistö.

Yllätysvoittaja oli maahanmuuttovastainen ja protektionistinen Pohjoinen liitto, joka saattaa vaikeuttaa joidenkin uudistusten toteuttamista. Berlusconi nousee pääministeriksi kolmannen kerran.

"Alitalian ja Napolin ongelmat kuntoon"

Berlusconi lupaa, että hänen tuleva hallituksensa tulee puuttumaan päättäväisesti muun muassa lentoyhtiö Alitalian myyntiin ja Napolin jäteongelmaan.

- Olen liikuttunut tästä vaalituloksesta, joka on syntynyt siitä uskosta, jota niin monilla kansalaisilla on minuun, Berlusconi sanoi eilisiltana.

Berlusconi vakuutti television keskusteluohjelmassa myös ettei hänen hallituksestaan tule lyhytikäistä, vaan se tulee pysymään vallassa koko viisivuotiskauden.

Berlusconi ei tarkentanut suunnitelmiaan, mutta hän on aikaisemmin arvostellut muun muassa Alitaliasta tarjouksen tehneen Air France-KLM-yhtiötä ja sanonut, että yhtiö pitäisi myydä italialaiselle ostajalle.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.