Mainos

Berlusconi pyysi Saksalta anteeksi natsiletkautustaan

Italian pääministeri Silvio Berlusconi raivostutti europarlamentaarikot vertaamalla saksalaisedustajaa keskitysleirin komentajaan. Berlusconi pyysi lausahdustaan anteeksi

Italian pääministeri Silvio Berlusconi pyysi anteeksi Saksan kansalta natsiletkautustaan. Berlusconi onnistui hermostuttamaan Saksan vertaamalla saksalaista europarlamentaarikko Martin Schultzia natsien keskitysleirin komentajaan.

Berlusconi hiiltyi, kun Schultz kritisoi Berlusconin mediaomistuksia ja oikeudenkäyntejä. Tähän Berlusconi totesi, että saksalaisedustaja sopisi Italiassa tekeillä olevaan natsielokuvaan, jossa hän voisi esittää keskitysleirin komentajaa.

Schultz ei vastannut Berlusconille samalla mitalla. Hän sanoi, ettei halunnut vajota samalle tasolle.
- Haluan sanoa Berlusconille, että kunnioitan fasismin uhreja, eikä minun tarvitse sietää tällaisia huomautuksia. Minun on vaikea hyväksyä sitä, että neuvoston puheenjohtajana on tällainen henkilö, joka latelee tällaisia lausuntoja.

Berlusconi kieltäytyi ensin pyytämästä anteeksi. Myöhemmin hän selitti, että hän vain vastasi itseään ja maataan kohtaan esitettyyn loukkaukseen. Lisäksi Berlusconi sanoi, ettei ollut tarkoittanut mitään henkilökohtaista.

Saksa ilmoitti Italian suurlähetystön suurlähettiläälle, että se paheksuu Berlusconin käytyöstä. Italian ulkoministeriö puolustaa pääministeri Berlusconia. Italian ulkoministeriön mielestä Berlusconia arvostellut saksalaisparlamentaarikko käyttäytyi sopimattomasti arvostellessaan italian pääministeriä.

Kuitenkin muutamaa tuntia myöhemmin Berlusconi pyysi anteeksi lausahdustaan Saksan kansalta.
- Olen pahoillani jos olen loukannut Saksan kansalaisia, hän sanoi. Berlusconi tosin vielä selitteli kommenttinsa syytä.
- Halusin vain vastata loukkaaviin huomautuksiin.

Berlusconi sai muutenkin tylyn vastaanoton. Monet vihreät europarlamentaarikot tervehtivät Berlusconia mielenosoituskyltein. Niissä todettiin eri kielillä, että "Laki on sama kaikille" ja "Eurooppa ei tarvitse kummisetää".

Berlusconi esitteli tänään parlamentille Italian EU-puheenjohtajuuskauden ohjelman.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 02.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.