Mainos

Berlusconi lakaisi Napolin puhtaaksi

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on ilmoittanut, että Napolin kaduilla lojuneet roskavuoret on lopulta siivottu pois. Samalla Napolin poliisi kertoi ottaneensa haltuun kahdeksan mafian hallitsemaa kaatopaikkaa.

Napolin kaduilla lojui pahimmillaan kymmeniä tuhansia kiloja mätänevää jätettä, kun alueen kaatopaikat täyttyivät viime vuoden lopussa eikä uusia pystytty avaamaan paikallisten asukkaiden vastustuksen vuoksi.

Berlusconi varoitti, ettei kriisiä ole kokonaan ratkaistu ennen kuin alueelle valmistuu neljä jätteenpolttolaitosta seuraavan kolmen vuoden aikana. Italia on jo joutunut kuljettamaan jätteitä muihin Euroopan maihin tuhottaviksi.

Berlusconi, joka ratsasti roskakriisillä vaalivoittoon huhtikuussa, on syyttänyt jäteongelmasta edellistä vasemmistohallitusta. Ongelman juuret ulottuvat kuitenkin yli kymmenen vuoden taakse, jolloin myös Berlusconi oli vallassa.

Paikalliset huomauttivat, että vain Napolin keskusta on nyt siisti. Lähialueiden tilannetta kuvailtiin yhä katastrofaaliseksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.