Mainos

Berlusconi kampanjoi tuttuun tyyliin

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi on käynnistänyt tuttuun tyyliinsä parlamenttivaalikampanjansa tänään. 71-vuotias Berlusconi pyrkii vaaleissa pääministeriksi kolmanneksi kaudeksi.

Parituhatta ihmistä oli kerääntynyt milanolaiselle urheilustadionille kuulemaan Berlusconia. Tuoreiden mielipidekyselyjen mukaan Berlusconin keskusta-oikeistolaisen liittouman etumatka on kutistunut 6,5 prosenttiyksikköön Walter Veltronin johtamaan Demokraattiseen puolueeseen nähden.

Berlusconi sanoi mielipidetiedustelujen olevan hänen vastustajiensa propagandaa. - Heillä ei ole muita aseita kuin väärien tietojen ja virheellisten mielipidekyselyjen levittäminen - sekä huhut huonosta terveydestäni, mutta minä voin oikein hyvin, Berlusconi julisti kuulijoiden hurratessa.

Väkijoukolla oli runsaasti Berlusconia tukevia viirejä ja kylttejä. Yhdessä tekstinä oli "Silvio - pyhimyksemme".

Parlamenttivaalit pidetään 13. ja 14. huhtikuuta. Vaaleja jouduttiin aikaistamaan sen jälkeen kun Romano Prodin johtama keskusta-vasemmistolainen hallitus kaatui tammikuussa. Prodin hallitus ehti toimia vain 20 kuukautta ennen kuin pienen keskustalaisen puolueen lähtö kaatoi koko hallituksen.

Berlusconi irvaili puheessaan Veltronia, joka hänen mukaansa yrittää esiintyä uutena voimana politiikassa.

- Veltroni, uudistaja, "nuori" poliitikko, uudenaikainen kaupunginjohtaja, joka ei suorittanut yliopistotutkintoa vaan sai fiktiodiplomin elokuva-alalla -- on ollut politiikassa mukana lähes 40 vuotta.

Toimiessaan Rooman kaupunginjohtajana Veltroni pani alulle Rooman filmifestivaalit. Veltroni oli varapääministeri Prodin ensimmäisessä hallituksessa 1996, mutta jätti sitten politiikan lähes kymmeneksi vuodeksi.

Berlusconi on ollut Italian politiikan kärkinimiä 1990-luvun alusta. Hän johti aiemmin Forza Italia -puoluetta, joka on sittemmin yhdistynyt äärikansallismielisen Kansallinen liitto -puolueen kanssa. Uuden liittoutuman nimi on Vapauden kansa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.