Mainos

Berlusconi kalastelee kannatusta veronkevennyslupauksilla

Berlusconin lupaus veronkevennyksestä raivostutti opposition.

Italian pääministerin Silvio Berlusconin väläytys kiinteistöveron leikkaamisesta on kuohuttanut tänään maan oppositiota. Berlusconi ilmoitti eilisillan televisioväittelyn viime sekunneilla, että hän on valmis luopumaan verosta ensimmäisen kotinsa ostajien hyväksi.

Berlusconin haastaja Romano Prodi ei ehtinyt vastata Berlusconin ehdotukseen ohjelman aikana. Keskusta-vasemmisto älähti kuitenkin nopeasti hänen puolestaan ja lyttäsi pääministerin hämmentävän lupauksen ennen ensi viikonlopun parlamenttivaaleja.

- Berlusconin on vastattava 8000 pormestarille, jotka haluavat tietää, mistä he saavat rahaa julkisiin palveluihin, päivähoitoon, vanhusten hoitoon, tietöihin, kaikkeen mitä rahoitetaan asuntoverolla, huomautti vasemmistoliittouman edustaja Piero Fassino.

Berlusconin mielestä hänen lausuntoaan paisutellaan suotta.

- Kysymys on 2,3-2,5 miljardista eurosta. Se on pieni muutos. Löydämme helposti vaihtoehtoisia tulolähteitä, hän selitti.

Berlusconi ei onnistunut kuitenkaan vakuuttamaan kaikkia edes keskusta-oikeistolaisia pormestareita. Muun muassa keski-italialaisen Schegginon pikkukaupungin pormestari Carlo Valentino sanoi olevansa ihmeissään.

- Jos vero poistetaan, emme ole enää olemassa. Se olisi katastrofi, hän päivitteli.

Italian suurimmat sanomalehdet arvioivat, että Berlusconi ja Prodi ottivat kokonaisuudessaan toisistaan mittaa melko tasaväkisesti eikä kumpaakaan julistettu selväksi voittajaksi. Viime viikolla julkaistujen mielipidemittausten mukaan Prodi on johdossa 3,5-5 prosenttiyksiköllä.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.