Mainos

Berlusconi: Italian joukot jäävät Irakiin

Italian pääministeri Silvio Berlusconin mukaan että Italian joukot jäävät Irakiin kesäkuun 30. päivän jälkeenkin. Irakin on määrä siirtyä kesäkuun lopun jälkeen irakilaisten siviilihallintoon Yhdysvaltain suunnitelmien mukaisesti.

-Meidän täytyy jäädä 30. kesäkuuta jälkeen. Jos emme jää, tilanne voi kääntyä joksikin sellaiseksi, mitä näimme Kosovossa, Berlusconi totesi toimittajille Venäjän-matkallaan. Hän lisäsi, että olisi vaikeaa siirtää Irak sotilashallinnosta YK-hallintaan.

Norja vetää joukkonsa Irakista kesäkuun lopussa

Norjan ulkoministeri Jan Petersen vahvistaa, että Norja vetää joukkonsa Irakista 30. kesäkuuta.

-En usko, että haluamme pitää pioneerijoukkojamme Irakissa vielä puoli vuotta lisää. En sano, ettei joukkojen jäämiselle olisi hyviä syitä, mutta on myös tärkeää huolehtia siitä, että Norja tekee työnsä Afganistanissa. Se on tärkein prioriteetti, sanoi Petersen suurkäräjien kyselytunnilla keskiviikkona.

Petersenin mielestä koko kansainvälistä vakauttamisjoukkoa ei pitäisi vetää kerralla Irakista 30. kesäkuuta, kun valta siirtyy irakilaisille. YK on varoittanut, että se antaisi väärän viestin kapinallisille voimille Irakissa.

(MTV3-STT-Reuters-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.