Mainos

Berlusconi hyvittää siirtomaa-ajan vääryyksiä Libyalle

Italian pääministeri Silvio Berlusconi ja Libyan johtaja Muammar Gaddafi ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen, jota pidetään anteeksipyyntönä siirtomaa-ajan väärinkäytöksistä. Sopimuksen mukaan Italia maksaa Libyalle rahallisina korvauksina ja sijoituksina miljardeja dollareita.

Libya syyttää Italiaa tuhansien libyalaisten surmaamisesta ja tuhansien ajamisesta kodeistaan vuosien 1911 ja 1943 välillä.

Berlusconi kertoi Libyaan saavuttuaan, että Italia sijoittaa Libyaan 200 miljoonaa dollaria (vajaat 140 miljoonaa euroa) vuodessa seuraavien 25 vuoden aikana. Hankkeisiin kuuluu muun muassa tien rakentaminen Libyan halki Tunisian rajalta Egyptiin. Lisäksi tarkoituksena on raivata siirtomaa-ajalta peräisin olevia miinoja.

Italia odottaa puolestaan, että Libya tiukentaa otteitaan laittomien siirtolaisten tulon estämiseksi. Se myös toivoo energiasopimuksia Libyan kanssa.

Libyalaisten tiedotusvälineiden mukaan Italia myös palautti hyväntahdon eleenä muinaisen Venuksen patsaan, joka päätyi Roomaan siirtomaavallan aikana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.