Mainos

Berlusconi hyväksyi fasistin ehdokkaaksi

Jälleen Italian johtoon pyrkivä mediamagnaatti Silvio Berlusconi on saanut niskaansa kiukkuisen arvosteluryöpyn hyväksyttyään avoimesti fasistiksi tunnustautuvan miehen puolueensa ehdokkaaksi.

Giuseppe Ciarrapico,74, on ehdolla Berlusconin Vapauden kansa -liittouman listoilla Lazion alueella. Ciarrapico on entinen AS Roma -jalkapalloseuran puheenjohtaja ja paikallisen sanomalehden julkaisija.

- Olen fasisti. Mutta olen sitä kulttuurisella tavalla, en poliittisella, puolustautui Ciarrapico. Hänestä julkaistiin tänään kuva tekemässä roomalaista tervehdystä, joka yhdistetään Italian diktaattoriin Benito Mussoliniin ja Adolf Hitleriin.

Berlusconi puolusti Ciarrapicon hyväksymistä listoille sillä, että hänen omistamansa sanomalehti on erittäin tärkeä puolueen vaalikampanjalle. Italiassa pidetään parlamenttivaalit 13. ja 14. huhtikuuta.

Berlusconi johti aiemmin Forza Italia -puoluetta, joka sittemmin yhdistyi äärikansallismielisen Kansallinen liitto -puolueen kanssa. Uuden liittoutuman nimeksi tuli Vapauden kansa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.